Joventut de Montornès
Portada > Equipaments i Serveis > Centre Juvenil Satèl·lit

Centre Juvenil Satèl·lit

Història

L’any 2001 s’inaugura el Centre d’Iniciatives Juvenils i Culturals (CIJC), equipament que neix amb la intenció de satisfer les necessitats socials de la població d'una zona del municipi deficitària en serveis: Montornès Nord. No es fins l'any  2007 que el CIJC  passar a ser Centre Infantil i Juvenil (CIJ) un equipament que ha esdevingut un espai de referència dels joves i infants en l’àmbit del lleure, deixant de costat les qüestions relacionades amb la política cultural i consolidant les línies de treball amb infants, ja que la Regidoria de Joventut també ho és d'infància.

Durant el primer trimestre de 2009, els infants troben lloc en un altre equipament municipal també situat a Montornès Nord, el Centre Infantil La Peixera, descongestionant el CIJ que passar a ser anomenat Centre Juvenil Satèl·lit, un espai exclusivament per a adolescents i joves del municipi i actual seu del Departament de Joventut així com també del Punt Jove Montornès i d'altres espais juvenils.

Condicionat per les seves dimensions, s’ha buscat en tot moment la polivalència i funcionalitat dels diferents espais donant pas a diferents serveis com l'Espai Jove, l'aula d'estudi on té lloc el programa de reforç escolar o l'Aula TIC.

A qui s’adreça

L’Espai Jove va adreçat a adolescents i joves a partir de 1r d’ESO.

L’atenció i serveis del Punt Jove s'adrecen a joves fins als 30 anys.

De forma puntual, s’ofereixen activitats i serveis per població adulta.

Serveis

- Aula d’Estudi, per si necessites un espai on estudiar o fer treballs en grup i amb connexió wifi gratuïta. Servei permanent de dilluns a divendres de 15.30 a 20.30 h. Truca i consulta'n la disponibilitat.

Aula de Noves Tecnologies. Tenim 8 ordinadors a la teva disposició amb connexió a Internet, impressora, escàner, webcam, etc. Només cal que reservis dia i hora i portis allò que et faci falta (paper per imprimir, llapis de memòria, etc.)

- Espai Associatiu destinat principalment a les associacions i grups de joves del municipi. Si formes part d’una associació o d’un grup amb inquietuds i ganes de fer coses, però els teus companys i tu no disposeu de local, us donem un cop de mà: us oferim  un espai amb les eines suficients perquè pugueu desenvolupar la feina amb més facilitat. Només cal que truqueu i el reserveu.

- Espai Jove: activitats de dilluns a divendres de 17 a 20h destinades a adolescents i joves a partir de 1r d'ESO. L'equip de dinamitzadors de l’Espai Jove t’ajudaran a fer possible allò que proposis: vols organitzar un campionat de futbolí? O una holi party?  un taller de construcció de carretons?

- Espai WiFi: si t'apropes, et podrem facilitar una clau perquè puguis gaudir de la connexió gratuitament.

Activitats

Amb una configuració social diversa, atesa la important presència de població immigrant, es fan actuacions destinades als més joves d’aquest col·lectiu envers una integració i convivència des de la normalitat, que garanteixin un arrelament social al poble sense descuidar la resta de la població.

A l’equipament es poden trobar activitats tant de caire lúdic (jocs de taula, futbolí, tallers de manualitats, cinefòrum, exposicions, cicle de viatges i viatgers, etc.) com activitats formatives (informàtica, educació en el temps de lleure, etc.).

www.montornes.cat

Centre Juvenil Satèl·lit, C. de la Llibertat, 10. Telèfon 93 572 39 39, Fax 93 568 11 49 | Avís legal.

Perception