Joventut de Montornès

Com buscar feina

Els llocs més adients per trobar ofertes de feina dependran del tipus de feina, sector o perfil al que s’opta. Es poden consultar borses de treball en línia, serveis públics d’ocupació, empreses de treball temporal, cartells als establiments, borses de treball d’associacions i gremis, o a través de les xarxes socials.

Autocandidatura: significa lliurar el currículum a les empreses del sector en el que volem treballar sense que s’hagi publicat cap oferta específica. Es pot fer presencialment (portant el CV i la carta de presentació en mà) o virtualment (per correu electrònic o a través d’un apartat específic a la pàgina web).

Utilitzar els contactes: les estadístiques diuen que més del 70% dels llocs de treball es cobreixen gràcies a la intermediació de contactes, directes o indirectes, que poden proporcionar suport o informació. És important tenir en compte que els contactes s’han de saber gestionar: fer un llistat amb les persones que coneixem i ens poden ajudar, explicar que estem buscant feina perquè ens puguin avisar, detallar bé el perfil que busquem, ser visible i actiu a través de les xarxes socials (però posant cura en la imatge que donem), etc.

Aprofitar les xarxes socials: el seu ús està cada vegada més estès a la nostra societat i també són útils en la recerca de feina, però hem de ser curosos amb la informació que posem perquè aquesta s’escampa a gran velocitat. Cal gestionar bé la privacitat de la nostra informació personal: cada vegada és més freqüent que les empreses busquin el nom de la persona candidata per contrastar la informació del currículum.

Les xarxes ens poden servir per donar més visibilitat al nostre perfil social i professional, gestionar contactes i accedir en temps real a ofertes de feina publicades per les mateixes empreses o per altres usuaris de la xarxa.

Linkedin és una xarxa social que va néixer específicament amb una orientació a l’àmbit professional, facilitant el contacte amb altres professionals i mostrant el nostre perfil professional a les empreses. Hi ha tres aspectes clau a tenir en compte: com més contactes, més possibilitats; seguir a les empreses del sector que ens interessi i participar als grups.

Serveis d’orientació laboral per a joves: assessoren sobre com i on buscar feina, com elaborar o actualitzar un currículum, com redactar una carta de presentació o com preparar-nos per una entrevista, assessoren sobre drets laborals, etc.

A prop tenim el Departament de Promoció Econòmica (de dilluns a divendres al matí a les instal·lacions de l’Ajuntament de Montornès del Vallès o al telèfon 935721170) i  l’Oficina Jove del Vallès Oriental

www.montornes.cat

Centre Juvenil Satèl·lit, C. de la Llibertat, 10. Telèfon 93 572 39 39, Fax 93 568 11 49 | Avís legal.

Perception