Dimensió Sociolaboral

La Dimensió Sociciolaboral és  un programa de foment de l’ocupació juvenil adreçat a joves de Montornès del Vallès d’entre 16 i 29 anys que estiguin en procés de recerca de feina o tinguin interès a formar-se. Els serveis que podràs trobar són:  orientació acadèmica i laboral, acompanyament en la reincorporació al sistema educatiu i suport en la recerca de feina. A més, en funció del teu grau formatiu i de l’experiència professional que tinguis podràs participar en un dels dos itineraris que proposem:

Itinerari IDIQ (i després de l’institut què?) adreçat a joves que tingui poca formació i/o poca experiència laboral i que necessitin orientació per definir el seu projecte vital i laboral. Què podràs trobar?

  1. Desenvolupament de competències clau a través de la pràctica esportiva i un tastet laboral on podràs aprendre quatre oficis diferents (jardineria i horticultura, manteniment, ciclo missatgeria i reparació de bicicletes i àmbit esportiu).
  2. Formació de monitor/a d’activitats poliesportives
  3. Possibilitat de participar en el procés de selecció de dos plans d’ocupació que impliquen la contractació durant 6 mesos de 5 joves (jardineria i manteniment) i 3 joves (monitor/a poliesportiu/va)

Itinerari per a Joves Titulats adreçat a joves d’entre 18-29 anys que hagin finalitzat els seus estudis post obligatoris i hagin obtingut una titulació de cicles formatius o de certificats de professionalitat, així com titulacions de graus universitaris i que necessitin orientació per iniciar la cerca de feina de manera efectiva i desenvolupar competències clau necessàries al mercat laboral.  Què trobaràs en aquest itinerari?

  1. Tallers de desenvolupament de competències clau per potenciar l’autoconeixement  i que puguis defensar la teva candidatura quan tinguis una entrevista de feina
  2. Anglès per poder afrontar entrevistes de feina en aquest idioma
  3. Suport en la recerca de feina amb l’acompanyament d’un professional que es posarà en contacte amb les empreses del municipi per captar ofertes de feina, i possibilitat de participar a programes de Joves en Pràctiques.

L’equip de la Dimensió Sociolaboral ofereix aquest espai perquè pugueu accedir lliurement a les gestions que tenen relació amb l’àmbit laboral, aquí trobareu eines i canals de recerca de feina, enllaços per a les gestions relacionades amb el món laboral (vida laboral, seguretat social, SEPE, SOC…) i també anirem mostrant els projectes que estan en marxa en relació amb la Dimensió, tant l’itinerari IDIQcom el de Joves Titulats.

Per començar us facilitem un vídeo juntament amb un document que pot ser molt interessant a l’hora de crear un currículum i cartes de presentació, us anirem penjant més contingut que tingui relació amb la manera de com fer un currículum..

Fes un bon currículum

Aquí us facilitem un vídeo de com utilitzar la pàgina web Xaloc per cercar feina, un document dels canals de recerca de feina i molt interessant per a quan ho necessiteu, és molt important que sapigueu que per apuntar-vos a ofertes de feina de la pàgina Xaloc heu d’estar donats d’alta en la bossa de treball.

Apunta’t a ofertes de feina de la Xarxa Xaloc

Aquest espai es un escriptori virtual on hem recopilat i organitzat els canals de recerca de feina adaptats per a tothom, hi podeu veure que els enllaços son directes i d’aquesta manera ho podeu tenir més visual per a accedir-hi. També podeu trobar centres de formació, gestions del SOC, SEPE, vida laboral i altres…

Notícies Dimensió Sociolaboral