Edició 2023

Pressupostos participatius Kosmos: 5 anys donant veu a les iniciatives del jovent:

Els pressupostos juvenils Kosmos 2023 inclouran un total de 20 propostes escollides per gairebé 300 persones d’entre 12 i 30 anys a les dues Assemblees Joves celebrades en els darrers dies. Entre les activitats més votades hi ha festes de Nadal i Carnaval, les sortides de l’Estiu Jove i una jornada de pintura i vins a l’aire lliure.

Després de 5 anys, els pressupostos participatius joves Kosmos continuen sent un exemple de la implicació del jovent a l’hora de triar i liderar les activitats del Departament de Joventut.

En els darrers dies gairebé 300 joves han participat en les dues assemblees que hi ha hagut enguany: una per a persones de 12 a 17 anys (celebrada el 20 de novembre a la Carpa Polivalent El Sorralet amb 218 assistents) i una altra per a persones de 18 a 30 anys (realitzada el 18 de novembre al Centre Juvenil Sputnik amb 72 participants).

En aquesta ocasió l’equip de Joventut ha rebut un total de 90 butlletes amb propostes que finalment han acabat en 33 activitats diferents. D’aquestes, 29 han arribat a la fase de votació de les Assemblees Joves i el jovent n’ha escollit 20 en base a un pressupost de 45.000 euros. D’aquesta xifra, es destinaran 5.000 euros al bloc solidari i 15.000 a inversions.

La festa i la música manen entre els joves de 18 a 30 anys

A l’Assemblea Jove per a joves de 18 a 30 anys, la setantena d’assistents van validar 8 propostes. Les que van rebre més suport són la Festa de Nadal (763 punts), l’Art And Wine (655 punts) i el FOAM 4 (631 punts). A la trobada va arribar una única proposta solidària que va sortir escollida sense necessitat de votar-la: un camp de solidaritat a Amèrica Llatina, amb 5.000 euros de pressupost.

El jovent de 12 a 17 anys tria festes de secundària i sortides d’estiu

Pel que fa als més joves, els 225 assistents a l’Assemblea del 20 de novembre van escollir la festa de Carnestoltes de 4t d’ESO de l’Institut Vinyes Velles com l’activitat més votada, amb 2.122 punts. La van seguir les sortides de l’Estiu Jove (1.564 punts) i la sortida a Port Aventura (1.504 punts). El públic també va poder votar les dues propostes d’inversions presentades: una pista de bàsquet (835 punts) i material per a observacions astronòmiques (684 punts). Les dues tiraran endavant perquè sumen el pressupost màxim disponible per a inversions, de 15.000 euros.

 • Carnestoltes – 4rt d’ESO VV: El grup de 4rt d’ESO del Vinyes Velles proposta fer diferents activitats per Carnaval que els hi ajudin a recaptar diners pel viatge de final de curs.
 • Sortides Estiu Jove: Programació de diferents sortides durant el mes de juliol com per exemple a Water World, el Bosc Vertical o el Tibidabo!
 • Sortida Port Aventura: Fer una sortida amb dos autobusos a Port Aventura.
 • Montornès talent -4rt d’ESO MM: El grup de 4rt d’ESO del Marta Mata proposta fer un concurs de talents i diferents activitats que els hi ajudin a recaptar diners pel viatge de final de curs.
 • Sortida Naturlandia: Passar el dia a Naturlandia i dur a terme diferents activitats: el Tobotronc, el tubbing, diferents circuits…
 • Tunel del terror: Nova edició del túnel del terror, una tarda-nit terrorífica… T’atreviràs a entrar?
 • Esquiada Jove: Anar un dia a esquiar o fer snow
 • Sortida paintball: Realitzar una sortida per fer paintball.
 • Festa Halloween: Fer una festa de disfresses, amb música i beguda (sense alcohol) pels joves a Halloween.
 • Festa Nadal: Celebrem la nit de Nadal amb una festa amb els Wateke!
 • Art & Wine: T’imagines combinar una classe de pintura, a la natura, amb un tast de vins? Doncs és possible amb l’Art & Wine!
 • FOAM 4: Quarta edició del Festival d’Oci Alternatiu de Montornès on hi haurà jocs de taula, de rol, espai de cultura asiàtica, videojocs i moltes coses més!
 • Eurovision – Silent party: Proposta per veure la gala d’Eurovisión i posteriorment fer la “Silent Party”, una festa silenciosa on tu tries la música que vols ballar!
 • Montornès zombie: Un poble, una nit i una infecció zombi. Només alguns sobreviuran. Seràs capaç?
 • Zeta Festival: Programació musical a Masferrer amb grups locals que representin diferents estils musicals.
 • Crispeta d’or (10 anys): Celebrem els 10 anys de la Mostra de curts de Montornès! Aquest any amb, si és possible, curtmetratges més potents i més sorpreses!
 • Jammon III: Tercera edició de la Jornada Animalista i Mediambiental de Montornès amb diferents activitats de sensibilització i d’oci.