Edició 2024

Els pressupostos de l’any que ve inclouran un total de 17 propostes escollides per 262 joves que han assistit a les dues assemblees celebrades en els darrers dies. Les sortides d’aigua a l’estiu han rebut més vots a la trobada de 12 a 17 anys, mentre que a l’assemblea per a majors d’edat la proposta més votada ha estat el festival de música electrònica El Brunch.

Per sisè any consecutiu, el jovent ha participat en la tria d’activitats del Departament de Joventut a través dels pressupostos participatius Kosmos.

En els darrers dies, un total de 262 joves han assistit a les dues assemblees organitzades: la del 17 de novembre al Centre Juvenil Sputnik (per a majors de 18 anys, amb 69 assistents) i la del 19 de novembre a la Carpa Polivalent El Sorralet (per a persones de 12 a 17 anys, amb 193 participants).

En aquesta ocasió el Departament de Joventut ha rebut un total de 75 butlletes que s’han convertit en 35 propostes i que finalment s’han traduït en 28 accions concretes. D’aquestes se n’han portat a votació 27, de les quals tiraran endavant 16. La 17a proposta és un acte per Palestina, única activitat presentada al bloc solidari de l’assemblea del 17 de novembre, amb una dotació de 5.000 euros.

El jovent de 18 a 30 anys tria festivals musicals

A l’Assemblea Jove per a majors d’edat, la setantena d’assistents van validar 7 propostes de les 10 portades a votació, en base a un pressupost de 15.000 euros. Les tres que van quedar fora per manca de vots són la 3a Silent Party, l’Stoping Reggaeton Party i les xerrades sobre astronomia, tecnologia i medi ambient. El detall de les activitats que hi

Les sortides de l’estiu, un clàssic entre els més petits

La major part dels vots de les 193 persones que van anar a l’Assemblea Jove de 12 a 17 anys van anar a les sortides d’aigua que tenen lloc durant l’estiu. Així, dins del pressupost de 10.000 euros es van encabir 9 propostes. Van quedar-hi fora una sortida al Circuit de Catalunya, un Torneig de patinatge artístic, els tallers de l’Estiu Jove, els videojocs del FOAM, una cursa de BTT i un taller de defensa personal.