Edició 2022

KOSMOS 2022:

Al voltant de 200 joves del poble s’han reunit aquest cap de setmana per decidir les activitats que formaran part del pressupost del departament municipal de Joventut de l’any que ve. L’esquiada jove i la Silent Party han estat les propostes més votades.

El projecte de pressupostos participatius juvenils Kosmos continua creixent. La 4a Assemblea Jove, celebrada aquest diumenge a la tarda, va atraure a l’entorn de 200 persones que es van retrobar a la Carpa Polivalent El Sorralet, després que l’any passat es realitzessin les votacions de manera semipresencial.

A la jornada, el jovent de 12 a 30 anys va presentar i, posteriorment, votar les activitats que el departament municipal de Joventut finançarà al llarg del 2022. El total del pressupost és de 45.000 euros que es repartiran de la següent manera: 25.000 euros per a propostes genèriques, 5.000 euros per a iniciatives solidàries i 15.000 euros per a inversions a la via pública.

Del centenar de butlletes rebudes durant el procés de presentació d’idees, l’equip de Joventut va concretar 32 propostes que finalment van arribar a la votació de l’Assemblea Jove. Igual que en les altres edicions, després de les exposicions, el jovent va decidir de manera individual. De les 32 propostes a valorar, en van resultar escollides un total de 18.

Les sortides i els festivals, un èxit entre els més joves

Els joves de 12 a 16 anys van decidir destinar un major nombre de vots a les excursions a la neu, a Port Aventura i a les sortides de l’Estiu Jove. Li van seguir l’espai de videojocs del Festival d’Oci Alternatiu de Montornès (FOAM) i el Túnel del Terror, que tornarà a consistir en dos espectacles l’any vinent.

Pel que fa al bloc de propostes per a joves de 17 a 30 anys, la Silent Party (una festa en què els i les assistents escolten la música a través d’auriculars) ha encapçalat la classificació. També se’n duran a terme d’altres com un festival d’skate; dansa urbana i batalla de galls; el FOAM, i la II Jornada Animalista i Mediambiental de Montornès (JAMMon).

Propostes solidàries i inversions a la via pública

La novetat introduïda en aquesta edició dels pressupostos Kosmos ha estat que els i les joves han pogut proposar inversions a l’espai públic. En aquest apartat, el projecte que va recollir més vots té a veure amb la creació d’un circuit de calistènia.

Pel que fa a la reserva de diners per a activitats de caire solidari, que es farà per segon any consecutiu, el jovent va donar llum verda a la segona edició del projecte d’acompanyament “Mentoria Jove” i a una festa de l’escuma solidària.