Setmana de l’Orientació

Un any més, els departaments municipals d’Educació, Joventut i Ocupació, Promoció Econòmica i Comerç hem elaborat la programació d’activitats de la Setmana de l’Orientació. Aquest any s’inclouen cinc xerrades informatives sobre orientació vocacional que tindran lloc entre l’11 i el 18 de març.

La primera sessió serà el dilluns 11 de març i comptarà amb la presència de diversos joves del municipi que donaran a conèixer les seves experiències a l’hora de configurar els seus itineraris acadèmics. La trobada està adreçada a alumnes de 4t d’ESO, PFI-PTT, 1r de batxillerat i 1r dels cicles dels instituts de Montornès. Serà al Teatre Margarida Xirgu i hi haurà dos torns: un a les 9 h i un altre a les 11.30 h.

El mateix teatre acollirà el següent acte del programa el dimecres 13 de març, a les 9 h. Es tracta de la taula rodona Què puc aportar al món laboral?, en què cooperatives, empreses i persones autònomes de l’entorn parlaran de diversos aspectes a l’hora d’accedir al món laboral. La proposta està adreçada a estudiants de 2n de batxillerat i 2n de cicles formatius dels instituts del municipi.

Les famílies amb joves a secundària i/o a estudis postobligatoris podran assistir a la xerrada del divendres 15 de març, a les 17.30 h, al Centre Juvenil Satèl·lit. El dinamitzador juvenil Oriol Barnet, de la Dimensió Acadèmica, resoldrà dubtes i donarà informació sobre els itineraris educatius que hi ha després de l’ESO. Inscripció prèvia aquí.

L’endemà, a les 12 h, al Centre Juvenil Sputnik es tractarà el tema del voluntariat a l’estranger. El dinamitzador juvenil Isra de Francisco, de la Dimensió Mobilitat Internacional conduirà l’acte amb la presència de joves del poble que han participat en experiències de cooperació internacional a Armènia i Estònia. Inscripció prèvia aquí.

Les activitats de la Setmana de l’Orientació 2024 finalitzaran el dilluns 18 de març amb la ponència El paper clau de les famílies en la transició després de l’ESO. Professionals de D’EP Institut donaran consells a les famílies amb joves a secundària i/o a estudis postobligatoris per fer un correcte acompanyament als seus fills i filles a l’hora d’orientar el seu camí acadèmic. La sessió tindrà lloc a les 17.30 h al Centre Juvenil Sputnik. Inscripció prèvia aquí.

 

Per a més informació cal adreçar-se al WhatsApp 673 532 609 o al correu joventut@montornes.cat . També pots seguir a Joventut a les xarxes socials:

-Web www.joventut.montornes.cat 

– Instagram @joventutmontornes

– Twitter @jovemontornes

– Facebook Joventut Montornès

– Tik tok @joventutmontornes